Vi brinner för att vara en hjälpande hand på vägen mot ditt livs största affär.

Fri värdering

Anita Ek – Engagemang, värme, erfarenhet och trygghet

 
Vad gör man om man utsetts till Östermalms bästa kvinnliga mäklare, drillats av en nestor i branschen och älskar att göra det bästa av varje affär?

För Anita Ek var svaret givet.

Ek fastighetsförmedling

Sommaren 2019 slog hon upp portarna till egna mäklarfirma Ek & Co Fastighetsförmedling, belägen i fina lokaler på Kommendörsgatan 20 B. ”Det kändes som ett naturligt steg. Alla mina år i branschen har gett mig pondus och erfarenhet, vilket mina kunder har glädje av. Man vill ha en mäklare som man kan hålla i handen och känna sig trygg med”, säger Anita Ek.

Hennes karriär som mäklare tog sin början på Lagerlings Fastighetsmäkleri, där hon delade skrivbord med grundaren. Det blev totalt 15 år på den prisvinnande mäklarfirman, och en bättre skola är svår att tänka sig, enligt Anita.

”Jag har lärt mig så enormt mycket där, de har drillat mig riktigt hårt och bra”.

För henne står alltid det personliga mötet i centrum. Värme och stort engagemang, tillsammans med trygghet och kunnande, är Anitas ledstjärnor. ”Hos mig är hjärtat med hela tiden. Jag älskar människor, och jag älskar att göra affärer. Jag är bra på att hitta lösningar och behålla lugnet”.

Att hennes filosofi är framgångsrik fick Anita ett kvitto på år 2015. Då utsågs hon till Östermalms bästa kvinnliga mäklare – en utmärkelse som väger extra tungt på Sveriges kanske tuffaste marknad.

”Det var ett skönt och tydligt bevis på att jag kan det här”, säger Anita med ett leende.

Efter Lagerlings följde två år på Per Jansson Fastighetsförmedling, innan lusten efter att bygga något eget blev för stor. En dag upptäckte hon av en slump hur lokalen på Kommendörsgatan 20 B stod tom.

Några dagar senare var den hennes.

”Det var en fin lokal som damp ner i mitt knä. Då kände jag: Jag måste göra det här nu.”

Vägen in i mäklaryrket har kantats av en rad vitt skilda jobb och uppdrag. Modell, stylist på bland annat Aftonbladet, eventansvarig på Operakällaren och delaktig i öppnandet av Emporio Armanis första butik i Stockholm är några av posterna på meritlistan.

Den röda tråden har hela tiden varit det mänskliga mötet.

”Det är därför jag älskar mäklaryrket. Jag tycker om att vara hjälpsam, att skräddarsy lösningar. Att få se glädjen när någon hittar sitt hem, den är helt magisk.”

Och det är det genuina engagemanget och viljan att skapa bra affärer som fått Anita att alltid gå de extra stegen för sina kunders skull. Eller vad sägs om att cykla genom stan mitt i natten för att lösa underskrifter, stega in på sena middagar eller ses i trapphus för att skriva kontrakt.

”Det handlar om att göra det lilla extra, och som mäklare man måste älska att träffa människor.”

Sedan Ek & Co Fastighetsförmedling flyttat in på Kommendörsgatan, är Anita en av få kvinnliga mäklare som startat egen verksamhet i stadsdelen. ”Det är mest bara män som startar nya mäklarfirmor. Nu var det dags för en kvinna att starta på Östermalm”, säger hon. Och i Ek & Co:s lokaler finns det bästa av Anitas tidigare karriär ständigt närvarande – i form av samarbeten med konstnärer, fotografer och designers. ”Det går hand i hand med bostäder. Vi sitter på en fantastisk adress, och vill gärna möjliggöra att lokalen blir ännu mer levande.”

Varmt välkommen att besöka oss. Det kan börja med ett samtal och en kopp kaffe. Och kanske sluta med ditt livs affär.

Ek fastighetsförmedling