Paradlägenhet med stor balkong och öppen spis

Se alla bilder Se planlösning
Tulegatan 16, 3tr
Tulegatan 16, 3tr
Vasastan

- 85 kvm / 2.5 rumKontaktuppgifter

Jag godkänner användarvillkoren
 • Antal rum: 2.5 rum och kök
 • Avgift: 1 670 SEK/mån
  (inkl. Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV (bas))
 • Boarea: 85 kvm
 • Våning: 3 av 5
 • Hiss: Ja
 • Andel i föreningen: 3.4664 %
 • Byggnadsår: 1930
 • Balkong: Balkong
 • Eldstad: Öppen spis
 • Förråd: Vindsförråd
 • Fönster: 2-glas

Se mer

Anita Ek

Anita Ek
Ansvarig Mäklare
070-730 26 35
anita@ekfast.se

Läs mer om Anita

Interiör

KOMMANDE FÖRSÄLJNING! Representativ paradlägenhet med stor balkong, fransk balkong med stora fönsterpartier och fungerande öppen spis. Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter med vacker stengolv. Tidigare en 3:a som kan göras om till en 4:a. Från hallen kommer man till det stora vardagsrummet med stort ljusinsläpp från den franska balkongen. Flera möbleringsmöjligheter med plats för stor soffgrupp, soffbord och media möbler. Öppen planlösning mellan vardagsrummet och matplatsen som rymmer plats för ca 4 personer. Vitt kök i lantlig stil med god förvaring med både över och underskåp. Bänkskiva i grön marmor. Fullutrustat kök med matplats för ca 6-8 personer. Utgång till den stora balkongen i sydöstläge som rymmer både matbord och loungedel och som vetter mot den fina innergården. Stort sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och arbetshörna. Walk-in closet med platsbyggd inredning. Helkaklat stort badrum dusch med vikdörrar i glas, dubbelhandfat och tvättpelare. Vackra detaljer så som stuckatur, pelare, takrosetter, bröstpaneler, parkettgolv och takhöjd på ca 3m. Välskött och äkta bostadsrättsförening med goda lokalintäkter från kommersiella lokaler. Biograf och hobbyrum finns i fastigheten. Vacker och välskött fastighet med god ekonomi med elegant entré med byggår 1930.

Utanför porten nås ett stort utbud av populära restauranger, caféer, butiker, matbutiker och bagerier samt goda kommunikationsmöjligheter. Utmärkta kommunikationer via tunnelbana, flertalet busslinjer samt nya pendeltågsstationen vid Odenplan.

Mer Fakta

Adress: Tulegatan 16
Förening: Brf Roslagen 3
Byggnadsår: 1930
Pris: pris på förfrågan
Avgift: 1.670 kr/mån
Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV (bas) 
Antal rum: 2,5
Boarea: 85 kvm enligt mätning SS 21054:2020
89 kvm enligt lägenhetsförteckningen
Denna lägenhet står som 3 rok i lägenhetsförteckningen
Våning: 3
Hiss: Ja
Lägenhetsnr Brf: 5
Lägenhetsnr LMV: 1301
Andelstal beräknat 3.4664 %
Andelstal årsavgift: 3,21773%
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet
Bostadsrätten är pantsatt
Driftskostnad ca 832 kr/mån, varav
El: ca 460 kr/mån och försäkring: ca 372 kr/mån
Bredband/Tv: Bredbandsbolaget. Hastighet 200/200
Energideklaration: 137Wh/m²och år

Förening och Fastighet

Brf Roslagen 3 med orgnr: 716419-8835 har adresserna Tulegatan 16 och Odengatan 13. Fastigheten består av 20 st lägenheter med bostadsrätt och 4 st lokaler med hyresrätt på totalt ca 997 kvm, skobutik, delikatessaffär, sidenbutik, hårvård/utbildning. Föreningen registrerades 1987 och köptes av föreningen 1998. Äkta bostadsrättförening och de äger marken. Föreningen har ej beslutat om några avgiftsändringar. Frågan diskuteras inom styrelsen i samband med budgetarbete och ekonomiska analyser men inga ändringar är i dagsläget förutsedda. TV och bredband: Bredbandsbolaget. Hastighet 200/200. Ingår i avgiften. Allmän tvättstuga finns på vinden med mangelrum och en stor torkvind. Här ligger även ett styrelserum/samlingsrum med utgång till balkong med vy över Odengatans myller och takåsar. Här finns även blomsterbalkong avsedd för medlemmarnas egna växter och kryddor (även förvaring vintertid). Cykelrum finns vid entréplan samt i källare. I källaren finns även ett otroligt fint, bokningsbart biorum ('Börjes-bio') med 20 sittplatser och projektor. Det finns även bokningsbart hobbyrum med möjlighet att låna verktyg, grovsoprum och ett större styrelserum/samlingsrum. I källaren finns också ett pingisbord. Föreningens hyresgäst Ostbutiken har en trevlig festlokal som även den kan hyras av medlemmar. Föreningen har en härlig innergård med utemöbler, pergola och grill. Vinden är ej bebyggd, Motioner om exploatering av vinden har avslagits av stämman. Det finns ej garage i fastigheten.

Alla större renoveringar skall godkännas av styrelsen, experter och besiktningsmän kan inkallas av styrelsen på den sökande medlemmens bekostnad.

Nya stadgar som följer Fastighetsägarnas standardstadgar kommer att antas under våren. Dessa speglar naturligtvis de ändringar som införts i Bostadsrättslagen fr o m 1 januari i år.

Urval av genomförda renoveringar, se mer i årsredovisningen.
2020 - Förbättring av taktsäkerheten, i övrigt genomfördes inga större renoverings eller underhållsprojekt
2019 - Installation av säkerhetsdörrar
2017 - Partiellt stambyte och reliningsarbete. Modernisering och renovering av husets elcentral.
2016 - Förstärkning av tätskikt på innergård, pergola, isolering av tak i cykel gång. Projektering och upphandling av partiellt stambyte och relining.
2015 - Målning av fönster mot innergård och fönster och dörrar på vinden
2014 - Renovering av trappa till innergård samt renovering och modernisering av hissarna
2013 - Renovering av tak samt fasad mot innergård
2012 - Installation av bredband, grovtvättmaskin i källaren och underhåll av uteplats
2011 - Målning av fönster mot gatan, renovering av portar

Kommande renoveringar Inga större förutses. Under 2023 kommer portar att renoveras/bytas ut, trappor underhållas, ledningar spolas, porttelefonsystemet uppdateras. Vi utreder f.n. bergvärme. Underhåll tas löpande, större saker som bergvärme kommer att lånefinansieras.

Dokument

Anita Ek

Anita Ek
Ansvarig Mäklare
070-730 26 35
anita@ekfast.se

Läs mer om Anita
32035_Tulegatan 16_ek&Co_fai_2d