Öppen planlösning med balkong med sjöutsikt

Se alla bilder Se planlösning
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Blekholmsterrassen 7
Norrmalm/City - Kungsholmen

- 59.5 kvm / 2 rumKontaktuppgifter

Jag godkänner användarvillkoren
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Avgift: 4 553 SEK/mån
  (inkl. värme, vatten, kabel-tv ( 21 kanaler och 8 valfria kanaler ) samt IP-telefoni och bredband med upp till 1000 Mbit/s)
 • Boarea: 59.5 kvm
 • Våning: 4 av 9
 • Hiss: Ja
 • Andel i föreningen: 0.005655 %
 • Byggnadsår: 1994
 • Balkong: Balkong
 • Eldstad: Nej
 • Förråd: Källarförråd
 • Fönster: 2-glas

Se mer

Anita Ek

Anita Ek
Ansvarig Mäklare
070-730 26 35
anita@ekfast.se

Läs mer om Anita

Interiör

Väldisponerad tvåa med öppen planlösning med stor balkong med sjöutsikt. Öppen social planlösning mellan bostadens kök och vardagsrum med stora härliga fönsterpartier. Från vardagsrummet nås den rymliga och soliga balkongen och härifrån blickar du ut över Klara Sjö med sitt mysiga båtliv under sommarmånaderna. Kök från byggåret från Marbodal med vita luckor med bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Maskinell utrustning finns i form av spis med ugn, kyl/frys och diskmaskin.  Matplats i anslutning till köket för ca 6 personer. Vardagsrum med fint parkettgolv och plats för stor soffgrupp. Ett stort sovrum med plats för dubbelsäng med sängbord och goda förvaringsmöjligheter med hel garderobsvägg. Halvkaklat badrum med vitt kakel på väggarna. Inrett med handfat med kommod och spegelskåp, wc, handdukstork, badkar och ny tvättmaskin. Föreningen har 39 garageplatser i Klarastrandsgaraget med infart via Blekholmsgatan. Välskött fastighet med god ekonomi och låg belåningsgrad med byggår 1994.

Här bor du i en lugn och trevlig oas mitt i city. Husen ligger centralt men lugnt placerade vid Klara sjö, mellan Kungsbron och Klarabergsviadukten. Utanför porten har du Klara sjö med sitt mysiga båtliv under sommarhalvåret. Under vintern används kanalen utav de som gärna förflyttar sig på långfärdsskridskor. Nedanför huset finns även ett mindre grönområde med två bryggor och sittplatser som skapar lite extra trivsamhet och lugn till området. Stockholmsstad håller på att renovera området just nu. Det kommer att finnas både utegym och boulebana i parken när den är klar. Möjlighet till båtplats finns nedanför fastigheten, i dagsläget är det ca 5 år kötid till dessa platser. Närmaste tunnelbanestationer är T-Centralen och Rådhuset. Buss 65 har hållplats på Blekholmsterrassen. Ett stenkast bort finner vi Stockholm Centralstation där alla typer av transportmöjligheter erbjuds tillsammans med Arlanda Express och flygbussarna. Närhet till shopping, flertalet restauranger och promenadstråk utmed vattnet.

Kök

Kök från byggåret från Marbodal med vita luckor med bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Maskinell utrustning finns i form av spis med ugn Siemens 1994, kyl/frys Siemens 1994, diskmaskin Electrolux ca 2001. Matplats i anslutning till köket för ca 6 personer. 

Badrum

Halvkaklat badrum med vitt kakel på väggarna med en blå/grön rand och våtrumsmatta på golvet. Inrett med nytt handfat med kommod och spegelskåp Ikea 2020, ny wc stol 2022, handdukstork och ett fristående badkar. Ny tvättmaskin från Cylinda 2022. 

Övrigt

Balkong i sydostläge ca 4 kvm med sjöutsikt och med plats för matbord och blomsterarrangemang.
Säkerhetsdörr finns.
Takhöjd: ca 2,44 m.
Gardinstänger, hatthylla och hallmöbler ingår ej i försäljningen.
Parkettgolv i samtliga rum förutom i köket, där finns det en plastmatta.
Ett källarförråd på ca 5 kvm tillhör lägenheten.
Till varje lägenhet finns förråd. Därutöver har föreningen 41 extra förråd av varierande storlek som hyrs ut till medlemmar för ca 400 kr per kvm och år.

Mer Fakta

Adress: Blekholmsterrassen 7
Förening: Brf Klarastrand
Byggnadsår: 1994
Pris: 4.700.000 kr / bud
Avgift: 4.553 kr/mån
Avgiften inkluderar: värme, vatten, kabel-tv ( 21 kanaler och 8 valfria kanaler ) samt IP-telefoni och bredband med upp till 1000 Mbit/s 
Antal rum: 2
Boarea: 59,5 kvm enligt lägenhetsförteckningen 
Våning: 4
Hiss: Ja
Lägenhetsnr Brf: 344
Lägenhetsnr LMV: 1001
Andelstal: 0.005655
Andelstal årsavgift:0,56396%
Nettoskuldsättning  274.611 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022-06-30
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet
Bostadsrätten är pantsatt
Driftskostnad ca 1007 kr/mån, varav
El: ca 757 kr/mån och försäkring: ca 250 kr/mån
Bredband/Tv: Tele 2 och fiber från Bredband 2
Energideklaration: 81Wh/m²och år

Förening & Fastighet

Brf Klarastrand med orgnr: 716421-2081 består av 150 lägenheter fördelade på fem punkthus med adress Blekholmsterrassen 3, 5, 7, 9 och 11 som uppfördes 1993 och 1994. Husen ligger centralt men lugnt placerade vid Klara sjö, mellan Kungsbron och Klarabergsviadukten. Mellan husen finns gårdar med träd och planteringar samt utemöbler. Gårdarna har utsikt mot kanalen Klara sjö. Mellan föreningens tomtmark och Klara sjö ligger Blekholmsparken som sköts av Stockholms stad. Föreningen har stark ekonomi och ett starkt kassaflöde och kunde amortera drygt 1.5 miljoner på föreningens lån under förra året. De senaste 5 åren har det totalt amorteras drygt 21 miljoner och sedan föreningen startade har mer än hälften av föreningens totala skuld amorteras och idag är skulden per kvadratmeter endast 4.548 kr/kvm.

Föreningen innehar fastigheten Bleket 1 med tomträtt och avgäldsperioden löper i 10 år till 2023-09-30. Styrelsen har beslutat att avbryta friköpsprocessen från Stockholmstad.

På Blekholmsterrassen 7, plan 1 finns en lokal på 61 kvm som hyrs ut till boende för 500 kr per dygn. I lokalen finns två sängar och en bäddsoffa, ett enklare kök samt toalett och dusch. Utanför lokalen finns en möblerad uteplats som nås via altandörr.

I varje hus finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp och mangel. Grovtvättmaskin finns i tvättstugan på Blekholmsterrassen 7. I varje hus finns två miljörum för återvinning av matavfall, glas, kartonger, metall, plast m.fl. Grovsoprum finns på Blekholmsterrassen. Cykelrum finns på Blekholmsterrassen 7 och 11. Föreningen erbjuder även möjlighet att förvara kajak för 500 kr/plats och år i cykelrummet i 11:an.

På Blekholmsterrassen 7, 9 och 11 finns totalt 6 skyddsrum på plan 1 och 2 som rymmer upp till 980 personer. Skyddsrummen inspekterades i september 2021 av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Föreningen accepterar inte juridisk person som ägare. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av gällande prisbasbelopp vid överlåtelsen som betalas av säljaren. Föreningen tar även ut en pantsättningsavgift om 1 % av gällande prisbasbelopp som betalas av köparen. Fiber från Bredband 2 på 1000/1000 Mbit samt Kabel-TV från Tele 2 med 21 populära kanaler och 8 favoriter ingår i månadsavgiften.

Föreningen har 39 garageplatser med laddbox till varje parkeringsplats i Klarastrandsgaraget med infart via Blekholmsgatan. Hyran är 1.600 kr per garageplats och månad. När laddboxen aktiveras tillkommer en avgift till CaCharge AB som administrerar boxarna med 89 kr per månad plus 1,50 kr/kWh för den rörliga elförbrukningen vid laddning. För närvarande står 5 medlemmar i kön för att hyra garageplats. Kötiden har varierat mellan 3 till 12 månader de senaste åren.

Planerat underhåll
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig över en 30-årsperiod och gör årligen avsättningar till planerade underhållsåtgärder. Av årsredovisningen framgår årlig avsättning, ianspråktagande och reserverade medel i underhållsfonden. Reparationer kostnadsförs löpande.

Renoveringar:
Planerat och utfört underhåll under innevarande och tidigare år:

2022: Planerat - Byte av styrsystem till luftvärmeväxlare (FTX). Målning av entréplankorridorer mot park
2021: Ombyggnad av soprum till miljörum, Målning av takplåt på alla hus. Ny uteplats i trädgården mellan hus 9-11.
2020: Byte av undercentral för fjärrvärme.
2019: Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen. Målning av fasader under pelargången mot Blekholmsparken. Målning av golv i grovsoprum.
2018: Byte av termostater i alla lägenheter. Stamspolning av avloppsledningar i alla lägenheter.
2017: Målning av dörrar och fönsterpartier vid entréer mot gatan och parken.
2016: Byte av porttelefoner och målning av tak och väggar i entrékorridorer mot gatan. Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen.
2015: Modernisering av alla hissar. Ombyggnation av tvättstugan i Blekholmsterrassen 5.
2014: Ombyggnation och målning av tvättstugorna i Blekholmsterrassen 3 och 11.
2013: Byte av styr- och reglerteknik för värmekablar på tak och i stuprör.
2012: Målning av alla fasadytor på föreningens fem byggnader.
2012: Byte till LED-belysning i allmänna utrymmen (utom förråd).
2011: Byte av låssystem till system med elektroniskt programmerbara lås.
2010: Byte av takfläktar för centralt frånluftvärmesystem i syfte att sänka energiförbrukning

Föreningens hemsida: https://brfklarastrand.se/

Närmaste tunnelbanestationer är T-Centralen och Rådhuset. Buss 65 har hållplats på Blekholmsterrassen.

Dokument

Anita Ek

Anita Ek
Ansvarig Mäklare
070-730 26 35
anita@ekfast.se

Läs mer om Anita
Planlösning