Ägarlägenhet med stor balkong och öppet kök

Se alla bilder Se planlösning
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Igeldammsgatan 5, 5tr
Kungsholmen

- 35 kvm / 1 rumKontaktuppgifter

Jag godkänner användarvillkoren
 • Antal rum: 1 rum och öppet kök
 • Avgift: 1 110 SEK/mån
  (inkl. I månadsavgiften ingår värme (som schablon som sedan avräknas mot faktisk kostnad). Kostnader tillkommer för kall- och varmvatten.)
 • Boarea: 35 kvm
 • Våning: 5 av 7
 • Hiss: Ja
 • Andel i föreningen: %
 • Byggnadsår: 2022
 • Balkong: Balkong
 • Eldstad: Nej
 • Förråd: Källarförråd
 • Fönster: Treglasfönster i trä med ytterbåge av aluminium.

Se mer

Anita Ek

Anita Ek
Ansvarig Mäklare
070-730 26 35
anita@ekfast.se

Läs mer om Anita

Interiör

ÄGARLÄGENHET – Nyproducerad lägenhet med fri förfoganderätt, går att belåna och hyra ut utan tillstånd.
Juridisk person kan förvärva!
Bra planerad och stor balkong på ca 6 kvm i sydöst läge med fritt läge.
Bostaden ägs genom lagfart, skuldfri samfällighet och alltså inga gemensamma lån.

Snabbt tillträde är möjligt om så önskas.

Mitt på Kungsholmen, i korsningen Fleminggatan/Igeldammsgatan ligger denna nyproducerad lägenhet. Välkomnande hall med bra plats för ytterkläder. Fullutrustat kök som är öppet mot det stora och ljusa rummet med plats för både matplats, soffa och sänghörna. Generösa fönsterpartier längs med hela ytterväggen och dubbla skjutdörrar ut till balkongen på ca 6 kvm som ligger i sydöst läge och fri utsikt. Helkaklat badrum med duschhörna med klarglas och kombi tvättmaskin. 

Här bor du i lugna och trevliga kvarter på attraktiv adress med närhet till kommunikationer och all annan tänkbar service runt hörnet. Från lägenheten är det bara en kort promenad till populära Västermalmsgallerian som har ett bra utbud av både service, mat och shopping. Goda kommunikationer med både T-bana och bussar vid Fridhemsplan. 

Kök

Betonggrå släta luckor med gott om förvaring, ljus bänkskiva i komposit, komposit sten som stänkskydd. Rostfri ugn, mikrovågsugn, kyl/frys integrerad, infälld induktionshäll, integrerad diskmaskin. Mattsvart köksblandare.

Badrum

Helkaklat med vitt kakel på väggarna med svart klinker på golvet. Duschhörna med klarglas  Handfat med kommod med eluttag och med spegelskåp ovan. Kombi tvättmaskin med avställningsyta och överskåp med bra förvaring ovan. Handdukstork, el-buren golvvärme och infällda spotlights i taket. 

Övrigt

Parkettgolv, trestav, vitlaserad ek, mattlack.
Alla bostäder har ett tillhörande lägenetsförråd. Förråden har nätväggar och är placerade i källaren.
Ljudklassad säkerhetsdörr.
Rumshöjd: 2,5 m.

Mer Fakta

Adress: Igeldammsgatan 5
Byggnadsår: 2022
Pris: 5.250.000 kr / bud
Avgift: 1.110 kr/mån
Avgiften inkluderar:  I månadsavgiften ingår värme (som schablon som sedan avräknas mot faktisk kostnad). Kostnader tillkommer för kall- och varmvatten, samt fibertjänster såsom internet, TV och telefoni.
Antal rum: 1
Boarea: 35 kvm enligt värderingsdata
Våning: 5 av 7
Hiss: Ja
Lägenhetsnr: 11504
Upplåtelseform: ÄGARLÄGENHET
Driftskostnad ca 515 kr/mån. I angiven driftkostnad ingår hushållsel: ca 190 kr/mån, varmvatten ca 150 kr/mån och försäkring: ca 150 kr/, enligt schablon. Driftkostnaden är beroende på antal personer i hushållet samt vanor och avtal. Driftskostnaden är en uppskattning av ungefärliga kostnader för den/de som bor i bostaden. Kontakta gärna kommun och leverantörer för att beräkna driftskostnaden utifrån egna förutsättningar.
Bredband/Tv: Öppen fiber

Ägarlägenhet

FRIHET OCH TRYGGHET I BOENDET Att bo med ägarlägenhet innebär att du äger och har lagfart på en enskild lägenhet i ett flerbostadshus, att jämföra med en bostadsrätt där bostadsrättsföreningen står som fastighetsägare och du som medlem har nyttjanderätt till bostaden.

ATT KÖPA OCH ÄGA EN ÄGARLÄGENHET Vid köp av en ägarlägenhet betalar du, precis som vid ett små husköp, 100 procent av värdet på bostaden. I ett flerbostadshus med ägarlägenheter förekommer inga gemensamma lån. Ägarlägenheten utgör en tredimensionell fastighet som omfattar själva lägenhetsutrymmet inklusive ytskikt inom detta. Ägaren förvaltar och har rätt att självständigt förfoga över fastigheten, till exempel genom att överlåta, pantsätta och hyra ut den. Köper du däremot en nyproducerad bostadsrätt utgörs en betydande del av den totala köpeskillingen av ett lån hos bostadsrättsföreningen. Räntekostnader och amorteringar för dessa lån inkluderas i den månadsavgift som betalas till bostadsrättsföreningen. En ägarlägenhet kan köpas av juridisk person utan att det påverkar någon annan lägenhetsägare genom exempelvis förändrade skatteregler.

SAMFÄLLIGHET OCH MÅNADSAVGIFT Tillsammans med övriga fastighetsägare ansvarar du för förvaltningen av byggnadens gemensamma anläggningar och utrymmen genom en samfällighetsförening. Det gäller till exempel trapphus och hissar liksom många av de tekniska installationerna för el-, värme och ventilation. Även byggnadens stomme, fasader och tak ingår i gemensamhetsanläggningen. Gränsdragningen mellan den enskilda fastigheten och gemensamhetsanläggningen anges av JM och fastställs slutligt av lantmäteriet i samband med fastighetsbildning. När hela byggnaden står färdig överlämnas gemensamhetsanläggningen till samfälligheten. Alla fastigheter i Facetten kommer att ingå i samfällighetsföreningen och är enligt andelstal betalningsansvariga för drift och skötsel av anläggningarna. En avgift för driften av gemensamhetsanläggningarna betalas månadsvis. Utöver detta hanteras ekonomin för bostaden enskilt av respektive lägenhetsägare. Fram till dess att gemensamhetsanläggningen är klar och överlämnad betalas avgiften till JM som svarar för all drift och underhåll. Styrelsen för samfällighetsföreningen väljs av medlemmarna i samband med en årsstämma. Initialt utgörs styrelsen av oberoende och sakkunniga styrelseledamöter utsedda av JM.

Läs mer på jm.se/facetten

Allmän information

Mitt på Kungsholmen, i korsningen Fleminggatan/Igeldammsgatan, hittar du Facetten. Två 7-våningshus i skimrande champagnefärg med Kungsholmens första ägarlägenheter inuti. Den första etappen av Facetten består av 32 lägenheter som sträcker sig från 1–4 rum och kök. Alla välplanerade och med egen balkong, de flesta mot innergården. Ettor med rymlig köksdel, tvåor med hörnbalkong, treor med balkonger i två väderstreck eller fyror med dubbla badrum – här finns flera olika lägenhetssorter att välja mellan. Kvarteret ligger i ett ultimat cityläge. Här har du en lummig park alldeles intill byggnaden och gott om restauranger och caféer inom kort räckhåll. Även shoppingen i Västermalmsgallerian ligger endast ett stenkast bort. Vill du trots det ta dig till andra delar i stan ligger Fridhemsplans tunnelbanestation alldeles intill, där både bussar och tunnelbanans blå- och gröna linje stannar.

Läs mer på jm.se/facetten

ALLMÄN INFO Kvarteret Facetten består av två femhörniga hus som byggs i två etapper. Först ut är hus 1 som ligger mot det framtida torget.

GEMENSAM GÅRD Mellan husen och berget finns en gemensam innergård med bänkar, pergola och lummiga planteringar.

PARKERING Det finns ett garage med 21 platser. Parkeringsplats ingår till samtliga fyror och femmor samt majoriteten av treorna. De lägenheter som har parkeringsplats betalar en månadsavgift för drift av garaget.

PARK Intill kvarteret ligger S:t Göransparken. Stockholms stad har påbörjat en upprustning som förväntas vara klar sommaren 2020.

LOKAL I hus 1 närmast torget finns en lokal planerad som café eller restaurang. I hus 2 planeras en eller två mindre lokaler. Lokalerna säljs också med äganderätt och kommer finnas till salu lite längre fram.

Dokument

Anita Ek

Anita Ek
Ansvarig Mäklare
070-730 26 35
anita@ekfast.se

Läs mer om Anita
31722_Igeldammsgatan 5_Ek&Co_fai_2d